Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je als potentieel deelnemer veel vragen hebt. Wij kunnen deze op dit moment nog niet allemaal beantwoorden aangezien we nog in de opstart van het programma zitten. Maar hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen:

Is Project Rembrandt een afvalrace?
Ja. De eerste twee opnamedagen bestaan uit selectiedagen, waarbij een groot aantal deelnemers ter plekke hun talent kan laten zien. Hier worden door het doen van een korte basisopdracht uiteindelijk 12 deelnemers uit geselecteerd.

Wanneer en waar zijn de selectiedagen?
Deze selectiedagen staan gepland tussen half en eind september (2018).

Hoe weet ik of ik geselecteerd ben voor de selectiedagen?
Als je voor eind augustus niets van ons gehoord hebt, dan betekent dat dat je helaas niet door de eerste selectieronde bent gekomen. Vanwege het grote aantal aanmeldingen kunnen we dit niet persoonlijk laten weten.

Ben ik wel goed genoeg?
Wij zoeken getalenteerde mensen van verschillende niveaus, dus het is zeker geen vereiste dat je al heel veel ervaring hebt of ervaring in figuratieve kunst.

Hoe geef ik mij op?
Opgeven kan alleen via het aanmeldformulier op de website www.projectrembrandt.nl . Aanmeldingen op andere wijze (post, mail, social media, etc.) kunnen wij niet in behandeling nemen.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?
Aanmelden kan tot en met 22 juli 2018.

Moet ik betalen om mee te doen?
Deelname is gratis.

Wat is de hoofdprijs?
De hoofdprijs is de eretitel Schildertalent van Nederland.

Krijg ik geld voor deelname?
Nee, deelnemers doen mee voor het schilderplezier, omdat ze les willen krijgen van goede docenten, hun werk aan een groot publiek willen tonen of andere persoonlijke redenen, niet voor het geld.

Informatie indien je tot de 12 geselecteerde deelnemers behoort:
(Onderstaande geldt dus niet voor de selectiedagen).

Weten jullie al de exacte dagen dat er gefilmd gaat worden?
Nee, de planning wordt zo snel mogelijk gemaakt. De opnames vinden plaats vanaf half september tot en met half december (uitloop half januari). Wij draaien niet continu, het betreft maximaal 16 opnamedagen verspreid over deze periode. Daarnaast is er voor de finale nog 1 extra opnamedag in maart 2019. Het is een ‘afvalrace’, dus het exacte aantal dagen is afhankelijk van hoever je komt in de wedstrijd.

Waar vinden de opnames plaats voor de verschillende afleveringen?
Wij filmen op diverse locaties door heel Nederland, waar je met eigen vervoer heen kunt komen. De gemaakte reiskosten worden vergoed.

Moet ik in een bepaalde tijdsspanne een (kunst-)werk maken?
Voor elke opdracht staat een bepaalde tijd, variërend van 2 minuten, 4 uur tot werken waar je dagen tijd aan kunt besteden.

Wie beoordelen mijn werken?
Aan het einde van elke aflevering bepaalt een vakkundige beroepsjury en een publieksjury wie er mag blijven en wie helaas afvalt.